Arhitektonski kamen

Rezanje i obrada kamena od 1968. godine

Arhitektonski kamen: ponuda proizvoda od kamena u graditeljstvu

Klesarstvo Jakšić ima tradiciju u klesarstvu: ručnu obradu i strojnu obradu kamena, još od davne 1968. godine. Iskusni klesari majstori ručne obrade rade sve vrste zahtjevnih tradicionalnih detalja kakve je strojno nemoguće napraviti kao što je način obrade kamena poznat kao “fina martelina”, te razni drugi postupci obrade kamena. Na skladištu uvijek imamo stotine kubika raznih vrsta kamena: brački bijeli kamen, svi drugi hrvatski vapnenci kao i kamen iz ostatka svijeta.

Naša klesarska radionica u Klisu je suvremeno opremljena za preradu kamenih blokova u ploče, razne masivne elemente i druge zahtjevne proizvode sukladno najsloženijim narudžbama naših kupaca. Izvodimo sve površinske strojne obrade kamena: brušeno, polirano, glačano, četkano (“antico”), pjeskareno, pjeskareno i četkano, paljeno, paljeno i četkano, štokovano, štokovano i četkano, štokovano i četkano s razbijenim bridovima. Isto tako strojno obrađujemo kamene masive: piljenje na mjeru, profiliranje po nacrtu. Temeljem dugogodišnjeg iskustva, bračke tradicije i rada motiviranog stručnog osoblja, u mogućnosti smo ponuditi sve tradicionalne ručne površinske obrade kamena: špicano, bućarda (fina i gruba), martelina (fina i gruba), sve tehnike klesarskih dlijeta. Isto tako izvodimo ručne obrade kamenih masiva kao što su: figuracija, profilacija, klesarsko / kiparske tehnike, tokarenje.

Ponuda proizvoda od kamena: izrađujemo arhitektonski kamen za objekte niskogradnje i visokogradnje, kao i kuhinjske ploče od kvarca i granita, te sve ostale proizvode u kamenu kao što su: obloge fasade, stubišta (obloge i masivne stepenice), dovratnici i nadvratnici (obloga i masiv), okviri prozora, oluci, kanali, konzole, podovi raznih dimenzija, prozorske klupice, pultevi i kuhinjske radne ploče, stolovi, ograde, stupovi raznih oblika i promjera. Vršimo prijevoz i ugradnju kamenih arhitektonskih elemenata (montaža) na sami objekt.

SAXUMTEC

Tehnologija obrade kamena

01

Ideja

Kontaktirate nas u vezi vaše potrebe radova u kamenu. Već imate neke zamisli i fotografije: javite nam se na email ili nas posjetite osobno.
02

Ponuda

Izračunavamo najpovoljniju ponudu (troškovnik) svih radova u kamenu sukladno Vašim zatjevima kako bi ste znali točnu cijenu i rok isporuke.
03

Dizajn

Obzirom na dogovor iz prethodna dva koraka, pristupamo izradi tehničke dokumentacije (nacrti, specifikacije materijala, radne procedure).
04

Izvedba

Izrada u radionici, prijevoz i ugradnja na Vaš objekt (ili samo isporuka u radionici). Djelujemo kontinuirano od 1968. Split i okolica. Izvoz u Švicarsku.
Pogledaj galeriju

Foto galerija izvedenih objekata

Referentni objekti u kamenu
Pogledajte fotografije referentnih objekata izvedenih u kamenu. Dio je to radova na objektima, u fotografijama koje uvijek govore više nego riječi.